TENIM GRANS SUPORTS

ÀNGEL CASTANYER, VALENCIA DE FOIOS, COL·LABORADOR DEL PRESIDENT CATALÀ JOSEP TARRADELLAS, RECLAMA QUE TORNE CANAL 9

Angel Castanyer i Rausell, una de les persones que més ha lliutat per la nostra cultura des de París a València passant per Barcelona, demana que RTVV torne.

DSCN5181 (1)

Angel Castanyer amb l’Stranbook

Castanyer va nàixer a Foios, a L’Horta Nord, fa 78 anys. Va col·laborar amb Josep Tarradellas a l’exili ajudant en els assumptes econòmics fins que va tornar amb ell a Barcelona on resideix. Son pare, Angelí Castanyer va salpar amb el vaixell Stanbrook cap a Orà amb centenars de refugiats republicans valencians.

Aquest vaixell carboner britànic va eixir del port d’Alacant un   28 de març de 1939 al vespre amb dos mil set-centes persones a bord. Quan van arribar a Orà, les autoritats colonials franceses només van permetre el desembarcament a dones i xiquets, negant-t’ho a la resta, que no van eixir fins a uns mesos després. Van sobreviure gràcies als  als paquets d’aliments enviats des de terra per altres espanyols exiliats.  Entre els que fugiren hi havia el militar esperantista Julio Mangada Rosenörn i els dirigents valencianistes Josep i Angelí Castanyer.

DSCN5177

RTVV TORNARÀ

Angel Castanyer va poder eixir als deu anys pels Pirineus. A la porta de sa casa té una rèplica d’aquell vaixell històric l’Stranbrook. Des de fa dos anys, el vaixell llueix un gran rètol on podem llegir RTVV TORNARÀ