S’ATURA EL CALENDARI DE REOBERTURA DE LA RÀDIO I LA TELE.

L’embolic en què ens han submergit els partits polítics es fa més gran cada dia que passa.

Haurem d’esperar fins a setembre per a conèixer les cares que configuraran el Consell Rector de la futura radiotelevisió pública.

Finalment ha quedat en suspens tota la candidatura a aquest òrgan arran les maniobres del PP que segueix proposant per als organismes de decisió noms que han executat els plans de la manipulació del president de torn en la Generalitat i el seu partit enganyant als valencians de forma descarada i menyspreable.

Maite Fernández, cap d’informatius de ràdio i de televisió valenciana entre els anys 2000 i 2013 ha sigut el braç de José Luis Olivas, Francisco Camps i Alberto Fabra, primer a Ràdio Nou i després a Canal 9. Aquesta proposta ha alçat no només la indignació dels treballadors, molts d’ells víctimes del seu abús de poder, sino també de l’AVM3J.IMG_0035 (3)

Entre 2004 i 2007 Maite Fernández va ser cap d’informatius no diaris fent-se càrrec de la supervisió de diversos programes i dels reportatges especials del departament d’Informatius, entre els quals està El tren 3736. Tragèdia del metro a València, emès una setmana després de l’accident per a refermar el relat oficial.   No és debades que dos dels tres guionistes que signen aquest treball són antics companys de Maite Fernández en Antena 3  i que a Canal 9 van prosperar ràpidament.

Des d’APROP considerem inacceptable que les persones que ens han portat a la situació actual tinguen qualsevol tipus de representació o influència en els òrgans de gestió de la comunicació pública.

UNS MITJANS QUE NO ENS AGRADEN

El tancament de la RTVV, la signatura de l’ERO d’extinció, l’incompliment dels compromisos per part dels partits del Botànic, la seua negativa al diàleg i a l’acord, la nova Llei de Ràdio i Televisió públiques, les fórmules d’accés laboral previstes per als antics treballadors, les penalitzacions d’Hisenda i, ara, aquest tipus de propostes de la dreta emboliquen la nostra situació i agreugen el maltractament psicològic i professional a què estem sotmesos des de l’any 1995.

APROP es referma en què els treballadors que van accedir a la RTVV mitjançant un procés d’oposició deuen recuperar les seues places i no acceptarà cap altra alternativa.

La sentència que ha de dictar l’Audiència Nacional pel que fa a l’ERO d’extinció està cada dia més prop.

La nostra Associació considera que el govern actual, siga quin siga el pronunciament judicial, deu assumir-lo i no demanar més recursos a instàncies superiors. La decisió política d’un recurs, a més de refermar les accions del PP, mostraria una greu falta de responsabilitat ja que allargaria el procés i provocaria un dany econòmic molt més elevat per a poder posar solucions al conflicte.

 Com ha fet sempre, APROP defensa un model de televisió pública en valencià i de qualitat. En principi, el model impulsat pel Pacte del Botànic no garanteix uns mitjans públics en tant que la major part de la producció de la futura Corporació de Mitjans de Comunicació està previst que siga realitzada per empreses privades.