ELS PROFESSIONALS D’OPOSICIÓ DE RTVV ESTAN CONVENÇUTS  QUE L’AUDIÈNCIA NACIONAL FAÇA LA JUSTÍCIA QUE ENS NEGA EL GOVERN VALENCIÀ

APROP VA CELEBRAR AHIR L’ASSEMBLEA ANUAL AMB UNA PARTICIPACIÓ MASSIVA ON ES VA REFERMAR  LA MOBILITZACIÓ D’ACÍ A L’ONZE DE GENER, QUAN COMENÇA EL JUÍ A L’AUDIÈNCIA NACIONAL.

Durant l’assemblea general, celebrada a la Facultat de Comunicació, s’ha fet balanç del treball fet durant l’últim any on es va constatar que els treballadors de RTVV representem un entrebanc per als plans del govern.

Treballadors RTVV en Assemblea GeneralS’han recordat les diverses entrevistes mantingudes amb tot l’arc parlamentari llevat del PP i el fet que ni el president de la Generalitat, Ximo Puig, ni la vicepresidenta, Mónica Oltra, han volgut reunir-se amb els representants dels treballadors.

La seua negativa a arribar al consens, o intentar-ho, fa pensar que el govern pretén traslladar al jutge la responsabilitat que té davant els ciutadans ja que en aquesta actuació no es juguen els seus diners i una més que probable nul·litat pot costar més de 150 milions als valencians.

Així mateix, s’han destacat les intervencions en les diverses plataformes que s’han celebrat a Les Corts on, des d’APROP, es va recordar als grups polítics que no hi ha justícia sense reparació, que els drets es reconeixen però no es negocia amb ells i també la marginació rebuda respecte d’uns altres col·lectius que l’executiu ha recol·locat, sense oposició, com ara Imelsa.

Davant tot açò, APROP entén que tant el govern del PP com l’actual han exercit el mateix menyspreu a la plantilla.

 

Treballadors RTVV més prop dels tribunals

Dos informes jurídics ponostiquen la nul·litat. 

La directiva d’Aprop ha explicat que l’informe encarregat per l’associació al despatx d’advocats de Tomás Sala no contempla la possibilitat que el dictamen de l’Audiència Nacional es pronuncie per la procedència de l’ERO de tancament de la RTVV. Aquest informe, en mans de la CGT com a demandant, recordem reconeixia una alta probabilitat de nul·litat. Igual com l’encarregat per la UGT a la Universitat Complutense on es qüestiona fins i tot els motius desgavellats que van portar a aprovar una llei per a tancar el servei públic..

Aprop defensa la postura dels experts al sí del Pacte del Botànic.

Durant la reunió s’ha criticat durament el fet que el govern haja fet cas omís a l’informe dels experts on es recomanava una ràdio i una televisió que reconeguera els drets dels treballadors i que, per a garantir el servei públic, no podria rebaixar les 800 persones de plantilla.

El model que pretén dur endavant el govern actual, amb dos centenars d’empleats, no pot produir una RTVV  pública de qualitat.

És per això que des de l’associació APROP es continua defensant un nou ERO amb mesures socials que conduisca a una Ràdio i una Televisió amb personal suficient, situat en torn dels 800 treballadors. Aquest seria l’inici d’un pla a llarg termini de rejoveniment de la plantilla.

El representant d’UGT, Luis Lizarán, encoratja a seguir lluitant.

 

Des d’Aprop es van convidar els representants de CGT, que no van poder comparèixer, i de la UGT a participar a l’assemblea general.

Luis Lizarán, com a representant d’Ugt-RTVV, ha explicat que ara més que mai és necessari sumar forces. Lizarán ha reconegut que si la Intersindical s’haguera sumat a la demanda interposada per la CGT, com ja han fet CCOO i el CSIF, es disposaria ara mateix d’un front molt potent davant el juí. En aquets moments, hi ha un sindicat demandant, la CGT, tres que s’han adherit a aquesta demanda i que són la UGT, CSIF i CCOO, i dos que no se n’han afegit: la USO i la Intersindical.

El torn de paraules es va centrar en les diverses possibilitats que podrían obrir-se arran  del huí i també les conseqüències de dos denuncies en tribunals diferents per successió empresarial. Una com a part de la demanda en l’Audiencia Nacional i una altra en el TSJ.Amb UGT-RTVV en Assemblea de treballadors