MENTIDES INTERESSADES

Alguns diaris valencians han publicat fragments de l’informe de l’Advocacia de la Generalitat on es dona suport a la idea que la reversió de l’ERO de RTVV és impossible. Amb eixe objectiu s’esgrimeixen alguns arguments que no per repetits o amplificats pels mitjans de comunicació deixen de faltar a la realitat.

Un dels missatges que més està reiterant-se i que es va a introduir l’estiu passat és que L’ERO va ser aprovat per l’empresa i per la majoria dels sindicats, cinc dels sis de la cadena, citem textualment, ‘es considera prou improbable que (…) siga rebutjat per la Justícia’. Això no és cert. Una volta judicialitzada la demanda aquest factor no importa. No seria ni el primier ni segurament l’ultim ERO signat per la majoria dels sindicats que resultara finalment nul o no ajustat a dret.

El segon argument, no tan conegut però que comença a vore’s reflectit en diversos mitjans escrits, és que l’ERO por comportar un greuge comparatiu que, citem textualment, ‘podrien esgrimir extreballadors d’altres empreses públiques sobre les quals s’han aplicat ERO, com ara CulturArts, Palau de les Arts, Vaersa, FGV, Ciutat de les Arts…” [ja que] “Es podrien considerar discriminats amb esta decisió unilateral del Consell’. Tampoc no és cert.
Cal fer públic que cap d’eixes empreses s’han extingit i continuen, de fet, amb les seues plantilles ‘redimensionades’; per tant, ens preguntem quants d’eixos treballadors afectats pels ERO han aconseguit els seus llocs de treball amb una oposició convocada d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que han de regir en tot accés al sector públic de la Generalitat?IMG-20150925-WA0008

L’advocacia de la Generalitat sap la veritat però l’amaga conscientment. Per a ells és millor igualar-nos als 1600 treballadors (sense fer cap tipus de distinció entre els que tenen oposició i els que no la tenen) perquè els convé. I ja posats en este punt, arribem a una tercera falsedat, mil voltes repetida. No és cert que la reversió de l’ERO supose la tornada de tots els treballadors, ja que un ERO objectiu immediatament posterior s’encarregaria de reduir considerablement la plantilla. Només fa  falta voluntat, valentia i coherència amb els compromisos i promeses fetes mesos abans i durant la campanya electoral.
Mentres esperem una nova falsedat, que les parts interessades s’encarregaran d’escampar com a pluja fina, el ben cert és que els treballadors de RTVV (amb oposició i sense ella) continuem al carrer. Eixa és, almenys de moment, l’única veritat de tota esta trista historia.

APROP

#RTVVTornarem #Seguirem