ESPERÀVEM UNA PROPOSTA I NO UN INSULT

APROP, l’Associació de Professionals d’Oposició de RTVV, vol mostrar la seua sorpresa i indignació davant la proposta de televisió autonòmica feta per l’Alt Comissionat, José María Vidal, als nostres representants sindicals.

Els partits que ara governen, o donen suport al Consell, PSPV, Compromís i Podem, disposen des de fa mesos d’una proposta de reobertura seriosa i, tant jurídica com econòmicament, viable del Comité d’Empresa. És més, aquests partits, juntament amb EUPV, van acceptar la iniciativa, impulsada des d’APROP, com a full de ruta per a reprendre les emissions de la Ràdio i la Televisió Públiques.

La nostra Associació va contribuir amb diverses reunions a la unitat política dels partits, que aleshores integraven l’oposició d’esquerres, en torn d’aquest document.

Aquesta unitat, com  es pot comprovar fàcilment, va motivar la nostra associació a demanar el vot dels nostres socis i dels ciutadans en les passades eleccions autonòmiques i municipals, ja que estàvem convençuts de la fermesa i aposta d’aquests partits per la recuperació de RTVV, pública i respectant els drets dels treballadors.

Foto Carlos López Gay

Foto Carlos López Gay

20 anys de govern del Partit Popular han devastat econòmica i socialment el País Valencià, però açò no eximeix els partits que ara conformen el govern de la Generalitat de respectar les promeses fetes sobre la radiotelevisió pública durant anys en l’oposició i concretament durant la campanya electoral.

La proposta presentada al Comité d’empresa per l’Alt Comissionat, José Maria Vidal, no deixa de ser un simplisme ofensiu, digne d’aquells que han enfonçat la radiotelevisió pública valenciana i indigne d’aquells que pretenen i estan obligats a refundar un instrument vital pel poble valencià “una televisió per a tots, desgovernamentalitzada, lliure, independent, plural i que servisca per cosir la Comunitat i per tindre més democràcia”.(sic Ximo Puig, 20 de maig).

APROP mai consentirà una televisió que comporte una privatització encoberta i amb una plantilla triada a dit on no es respecten els nostres drets laborals

Es tracta d’una proposta tan desficaciada que tenim seriosos dubtes de què aquesta tinga el suport del Molt Honorable President Ximo Puig.

AMB EL COMITÉ

Així mateix, l’intent de l’Alt Comissionat, José Maria Vidal, de no reconèixer al Comité d’Empresa com a representatiu i interlocutor dels treballadors ho considerem inacceptable. El Comité continua sent el defensor i referent de tots nosaltres.

IMG_1451

APROP, com a l’associació legalment constituïda més nombrosa entre els treballadors de RTVV, s’ofereix al nostre Comité a aportar qualsevol paraigua legal que siga necessari.

Seguim insistint en què la refundació de la RTVV passa per revertir el més prompte possible el tancament i la liquidació ordenada pel govern del PP, resoldre els processos judicials en marxa respectant els drets dels treballadors i iniciar un procés de renovació i adaptació de la plantilla a les necessitats actuals des de la legalitat.