COMUNICAT A FABRA DE L’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS PER OPOSICIÓ APROP9

 

 

images-14

 

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha manifestat este matí a les Corts Valencianes la seua intenció d’obrir una radio televisió pública. Posteriorment, davant els periodistes, ha afegit que es tractaria d’una nova empresa que començaria de zero amb un personal totalment nou. Des de l’Associació de Professionals per Oposició de RTVV (APROP) considerem que les declaracions del president mereixen una resposta que resumim en els següents punts:


Alberto Fabra és l’únic responsable del tancament de RTVV. Ell mateix va prendre esta decisió el mateix dia que el TSJCV declarava nul l’ERO de RTVV, entre altres raons, per anar en contra dels drets fonamentals dels ciutadans i per falta de voluntat negociadora per part de l’empresa.
Els principals perjudicats pel tancament de RTVV són els més de 1.600 treballadors despatxats i, en especial, aquells que van accedir al seu lloc de treball després de superar una oposició convocada legalment al Diari Oficial de la Generalitat.
Si el president té ara la intenció de rectificar, des d’APROP hem de dir-li que ho té molt fàcil. Simplement ha de paralitzar la liquidació de l’empresa i anul·lar totes les decisions que van acabar amb el tancament de RTVV i el despatxament dels treballadors.
APROP vol manifestar el seu rebuig frontal a eixa “nova empresa” amb un “nou personal” que ara sembla defensar el nostre president. Considerem una burla i un atemptat als treballadors, a més d’una frivolitat, que la Generalitat tanque una empresa, despatxe el personal i uns mesos després en promoga la creació d’una altra amb el mateix objecte social però amb uns treballadors diferents. En este sentit reiterem la nostra intenció de lluitar pels drets dels professionals de RTVV i, en especial, d’aquells que han superat una oposició.
Este canvi d’opinió del president de la Generalitat resulta difícil d’explicar si no atenem a raons electorialistes o la complicada situación en la qual es troba el Partit Popular. En tot cas, des d’APROP reiterem la nostra posició a favor d’una Ràdio i televisió públiques, plurals, de qualitat i en valencià, però també la ferma decisió de lluitar pels drets dels treballadors que han guanyat una plaça segons els criteris d’igualtat, mèrit i capacitat.